RSP eller Reservestridsproviant om du vil, er hermetisert mat laget for Forsvaret, hvor hovedingrediensene er storfekjøtt, svinekjøtt, flesk og erter. En skikkelig dose LCHF (Low Carb High Fat) med andre ord. Innholdet er spiselig i minst (…) 20 år etter produksjonsdato, og flere har spist RSP som har vært eldre. Forsvaret sluttet å kjøpe inn RSP i 1995 og gikk over til frysetørrede feltrasjoner fra Drytech.

Gjengen med veteraner i NVIO Follo og Indre Østfold har et godt forhold til RSP, og bruker å få kjøkkenet på Peppes Askim til å serverer pizzaer med RSP på noen utvalgte veterantreff.

Torsdag denne uken var et slikt veterantreff, og NVIOs president Britt T.B Brestrup tok turen for å smake. Det ble et særdeles hyggelig treff, med godt oppmøte og flere kjente.
Sigurd Forsberg, leder i NVIO Follo og indre Østfold syns det er på tide at flere prøver pizza med RSP.
-Når jeg var yngre spiste jeg mye RSP, men i dag har det blitt dyrt. Disse boksene som er benyttet i dag er begge kjøpt på auksjonen til Stiftelsen Veteranhjelp, forteller Sigurd.

Lars Sæterbø var en av de som kom på veterantreffet og han har kjent Britt siden Libanon i 1979. Vi var også sammen i Irak 1992-93, forteller han.

-Vi hadde gjensynstreff på Bæreia for UNIFIL i april i fjor, 37 år etter forteller Britt. Og tidspunktet i april var ikke tilfeldig valgt. Det var det tidspunktet vi hadde de største angrepene. -Nå gleder vi oss begge til gjensynstreff for Unikom 3 og 4 i mars.

Gjensynstreff er viktig og riktig. Nettopp derfor er det så hyggelig å delta på veterantreffene som NVIO arrangerer på vegne av Forsvaret. Der blir det stadig små og store gjensynstreff…

Print Friendly, PDF & Email
By | 2017-08-15T18:40:48+00:00 januar 22nd, 2017|NVIO|0 kommentarer