15.11 Suezkrisen: I 1956 sto verden på randen av krig. NVIO Bergen inviterer til foredrag med Olaf Knarvik.
Det vil bli vist frem bilder tatt av FN-fotograf Jørgen Grinde i Egypt og Gaza. Dette er utdrag av en fotosamling fra Universitetsbiblioteket som i disse dager blir publisert og tilgjengeliggjort for første gang. Dette er en unik dokumentasjon av FNs, og Norges, virksomhet i Midtøsten på 1950-tallet. Fotografen var opprinnelig fra Bergen og jobbet på FNs fotoavdeling i New York mellom 1946 og 1973. Han ble sendt for å dokumentere UNEF rett etter oppstarten i november 1956, og senere i 1959. Olaf Knarvik har arbeidet med bildene i FN-samlingen siden våren 2017. Møt opp 18.30! Mer informasjon på NVIO Bergens facebookside.

15.-17.11 NVIO er til stede under Movies on War, en filmfestival om krig og konflikt, fred og forsoning.
21.11 NVIO Sandefjord og Nordre Vestfold inviterer til veterantreff på Peppes pizza på Brygga i Tønsberg. Flere av NVIOs lokalforeninger arrangerer veterantreff denne uken. Neste veterantreff der du bor finner du her.

14.–16.11 NVIO er tilstede ved flere avslutningssamlinger og gjensynstreff denne uka. Vi møter veteraner fra en rekke forskjellige kontingenter og orienterer om NVIO.

14.11 Fikk du med deg denne? NVIO-presidenten var ute med en kronikk i Klassekampen om NATO-øvelsen Trident Juncture. Hele kronikken kan leses her.

Print Friendly, PDF & Email