I går arrangerte NVIO Nedre Romerike veterantreff på Peppes Pizza i Strømmen, og kommunale veteranplaner sto på agendaen. Ordførerne fra Lørenskog Ragnhild Bergheim, og Skedsmo, Ole Jacob Flæten hadde tatt turen, sammen med veterankontakter i Aurskog-Høland (Per Ole Rønning), Skedsmo (Jan Olav Haugen), Lørenskog (Hege Knutson) og Sørum (Erik Vea). Kommuner i Nedre Romerike har slått seg sammen i et samarbeidsråd (SNR) hvor de har blitt enige om å sette en ramme for kommunal veteranplan, og heller ha lokale tilpasninger.
Bakgrunnen er selvfølgelig tiltak 14 i oppfølgingsplanen «I tjeneste for Norge», samt forsvarsministerens brev til Stortinget, august 2018 om å gi fylkesmenn en rolle overfor kommunene om å bidra til nettopp kommunale veteranplaner og markering av den nasjonale frigjørings- og veterandagen 8.mai. Koordinator for det politiske samarbeidet i SNR er Ingar F. Leiksett, selv veteran og fra en familie med flere veteraner;
 
– Det unike her er vel at alle er enige om å samles rundt en veteranplan i en av Norges raskest voksende region, forteller Ingar, som også var fornøyd med alle innspillene de ulike veteranene kom med denne kvelden.
 
Over 30 veteraner hadde funnet veien til treffet, fra ulike steder i Akershus og kom med ulike innspill på både markeringer, veteranhus, oppfølging, helse, dugnad og synliggjøring av veterankontakter. Det ble også en del uformelle diskusjoner og innspill utover kvelden og nå håper vi dette samarbeidet bærer frukter og vi ser frem til bruk av veteraner som ressurs i kommunene!
På bildet fra venstre; Leder i NVIO Nedre Romerike, Geir Bjerke, Erik Vea (Veterankontakt i Sørum), Hege Knutson (Veterankontakt i Lørenskog), Ole Jacob Flæten (ordfører i Skedsmo), Ragnhild Bergheim (ordfører i Lørenskog), Per Ole Rønning (veterankontakt i Aurskog-Høland) og Jan Olav Haugen (veterankontakt i Skedsmo).
 
Skulle du være nysgjerrig på hva SNR er, kan du ta en titt her: www.sfnr.no
Fikk du ikke vært til stede men har meninger om verteranplan i Nedre Romerike kan du sende mail til Ingar: inleik@lorenskog.kommune.no
Print Friendly, PDF & Email