Veterantreff 6. desember 2018

 

Så har vi har gjennomført det siste veterantreffet året 2018, hvor vi var 66 veteraner og pårørende. Som vanlig disket Lise opp med god julemat i store menger, og et herlig dessertbord. Til stede var også noen av våre faste givere til vårt tradisjonsrike lotteri, noe det virker som de satte stor pris på.

To veteraner og medlemmer av styret i NVIO avd. Kristiansand, Renathe Henriksen og Ove Austrud, ble tildelt NVIOs Hederstegn i bronse.

Odd Helge Olsen redegjorde kort om året som har gått, som har vært et begivenhetsrikt år.

Tradisjonen tro, hadde vi også vårt knivlotteri/julelotteri hvor det bugnet av premier av alle slag. Årets hovedgevinst var en hjemmestrikket lusekofte/jakke som var gitt av et av våre medlemmer.

I januar etablerte vi en Veterankro, et uformelt møtested for veteraner. Det har så langt vært en suksess, da vi stadig opplever å komme i kontakt med nye veteraner. Dette kommer vi til å fortsette med til neste år også.

De store hendelsene begynte allerede 6. april med medaljeseremoni på Luftforsvarets skolesenter på Kjevik, senere ble det den nasjonale 40 årsmarkeringen for opprettelsen av UNIFIL i Oslo.

8. mai ble en stor suksess, hvor nærmere 200 veteraner og pårørende deltok på Kristiansand kommunes markering av Frigjørings- og Veterandagen, hvor også forsvaret stilte med to F-16 jagerfly som foretok to overflyvninger.

Skyttergruppen har vært særdeles aktiv, fått nye medlemmer og arrangert sitt første stevne, som må sies å være en suksess, og en god start for videre aktivitet av samme slag.

I høst har vi også etablert en svømmegruppe sammen med en annen veterangruppe, en aktivitet som har vært populær. Her får veteraner mulighet til å gå i Aquarama til en redusert pris, samt at NVIO avd. Kristiansand har gitt støtte til deres medlemmer.

Veterankompaniet har også vært en viktig del av å synliggjøre veteranene. Gjennom å stille opp på en rekke arrangement som 8. mai, delta på ulike arrangement 17. mai og under Forsvarets minnedag, hvor de legger ned roser på en rekke kirkegårder, deltar i Minnegudstjenesten og dernest inviterer til kaffe etter en kort markering ved Veteranmonumentet i Tresse. I tillegg til dette har Veterankompaniet vært på tur til Irland hvor de har deltatt i parade sammen med irske veteraner. Takk til dere for den innsats dere har gjort for Veteraner i 2018

Det har vært drevet veteranarbeid i Kristiansand i snart 30 år, og i år ble også NVIO avd. Kristiansand tildelt Kristiansand Kommunes frivillighetspris for 2018. Prisen er mer enn bare heder for innsatsen for veteraner, den er også en flott anerkjennelse for den innsats veteraner har gjort i ulike misjoner i utlandet. Men, den viser også at vi som veteraner etter hvert synes, og det er like viktig som selve prisen.

Vi ønsker alle våre medlemmer, pårørende og samarbeidspartnere en riktig God Jul, og et riktig Godt Nyttår.

Print Friendly, PDF & Email