I dag ble NVIO Kristiansand tildelt Frivillighetsprisen for 2018. –En fantastisk anerkjennelse, sier leder Odd Helge Olsen.

Prisen deles ut av Kristiansand kommune en gang i året, og tildeles en organisasjon som «har utmerket seg med frivillig engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte innbygger og lokalsamfunnet.»

– NVIO Kristiansand gjør en fabelaktig jobb med å sette fokus på veteransaken. Det er et frivillig arbeid som ikke er blant de mest synlige i kommunen, men desto viktigere for oss at de får denne prisen, sier priskomiteleder Lisbeth Andersen.

Leder i NVIO Kristiansand Odd Helge Olsen setter stor pris på oppmerksomheten fra kommunen.

– Dette er en fantastisk anerkjennelse av arbeidet vi gjør og har gjort gjennom mange år. Vi har mange aktiviteter i lokalforeningen vår og det har vært viktig. Arbeidet vårt med kameratstøtte og RVTSene gjør en forskjell for mange. Men vi har fokus på å ha et tilbud til hele spekteret av veteraner i kommunen, fra svømmegruppe til skyttergruppe. Arbeidet vi gjør er basert på frivillighet. Det er en stor ære å få denne prisen av kommunen, sier Odd Helge Olsen.

Prisen består av et diplom og et pengebeløp på 25 000 kroner. Tidligere har blant annet Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps, Den Norske Turistforening Sør og Redningsselskapet Sør mottatt prisen.

– Tanken bak prisen er at vi vil gi et løft for frivilligheten i kommunen. Denne typen innsats kommer bare til å bli viktigere i fremtiden, og vi er imponert over hva får til i NVIO Kristiansand, sier Andersen.

NVIO-president Dag-Magne Lunde er stolt av arbeidet som er lagt ned.

-Gratulerer til NVIO Kristiansand! Dette er vel fortjent etter mange år med frivillig arbeid for veteranene. Det er veldig hyggelig å se at det blir anerkjent. NVIO har mange flinke lokalavdelinger, og jeg håper dette kan være en inspirasjon for alle. Det nytter å stå på! sier Lunde.

Print Friendly, PDF & Email